Back to top
дизайн тсд ковбаса зсу

Доброго вечора, ми з України! У вас є москальска ковбаса? То ми йдемо до вас.

Менталітет українських споживачів докорінно змінився. Як би смачно не виглядала «Московська» ковбаса, українців відвертає від однієї її назви. Ковбаси, сири та іншу продукцію з москальським неймінгом масово перейменовують як великі виробники, так і локальні підприємці.

ребрендінг московська ковбаса алан

Ребрендинг та неймінг по-українськи: була «Московська», стала…

За «демосковізацію» своєї продукції взялися «Тульчин», «Глобино» та «Ятрань». М‘ясопеперобна фабрика «Алан» разом з Українським центром сертифікації взагалі запропонували припинити використання назви «Московська» та змінити відповідний номер ДСТУ

демосковізація ковбаси український неймінг тульчин Джерело: newsua.one 

І справді, ж це не просто назва, а ідентифікатор продукта, виготовленого за відповідною рецептурою та технічними умовами. Тож і неймінг має бути не лише новим, а й унікальним. З цього приводу було навіть проведене народне опитування, щоб визначитися з назвою. Та поки ребрендинг триває та питання вирішується, бізнес крутиться, торгівля не стоїть на місці, і підприємці самі змінюють горезвісні москальські найменування.

ребрендінг неймінг київська ковбаса ятрань Джерело: gre4ka.info

«Антимосковська», «Бандерівська», «Київська»: як назвати ковбасу?

Найшвидше зорієнтувалися місцеві виробники та реалізатори. Майже миттєво на прилавках ринків та магазинів з’явилися нові друковані, ба, навіть, написані від руки, цінники. Була «Московська» – стала «Антимосковська». А ще «Бандерівська». Або «Київська» чи «Львівська».

етикетк на ковбасу бандерівська Джерело: tvoemisto.tv

Та цінники цінниками, а як бути з етикетками? Адже офіційне маркування продукції не відміняється навіть за воєнних часів.

І тут пішло-поїхало. Поки великі компанії мудрували над неймінгом, ребрендингом та дизайном етикеток, хвацькі підприємці вдалися до найпростіших рішень, малюючи етикетки мало не на колінцях. Але просто – то не завжди є добре.

бандерівська ковбаса дизайн етикетки Ну якщо «Бандерівська», то й все! Навіщо писати «Московська» та закреслювати? Така собі адаптація для споживача?

Шановні виробники, навіщо поспіхом ліпити на свою продукцію дивні етикетки з чудернацьким дизайном, однаковими назвами та помилками у текстах, якщо можна зробити все якісно, швидко та не за всі гроші світу.

Де замовити етикетки на ковбасу вигідно, швидко, якісно

Фахівці компанії ТСД допоможуть вам із вдалим неймінгом, ребрендингом і дизайном етикеток для ковбасних виробів. У нас ви можете замовити дизайн етикеток на ковбасу, сосиски, сардельки, м’ясну продукцію. Отримавши професійний дизайн етикеток, ви будете впевнені у тому, що ваша продукція оформлена належним чином, має достойний і конкурентоспроможний вигляд. Ми прагнемо підтримати український бізнес у скрутні часи війни і пропонуємо підприємствам найоптимальніші рішення.

 Щоб замовити етикетки, заповніть форму